Shiatsu
Kalmar och Oskarshamn

Vad är Shiatsu?

Shiatsu är en form av japansk massage som stimulerar och balanserar kroppens egen energi. Det japanska ordet för energi är ‘ki’ och shiatsu betyder ‘fingertryck’.

Vad händer under en Shiatsu behandling?

Shiatsu utförs inte direkt på huden utan genom kläder och under behandlingen ges långsamma tryckningar, sträckningar och rotationer över hela kroppen. Rörelsen kan även stanna upp ett tag för att behandla ett område mera specifikt och för att invänta att spänningar släpper och meridianer (kanaler) balanseras.

För det mesta behandlas både bak- och framsida men även ibland sidorna av kroppen.Traditionellt utförs shiatsu på golvet på en futon madrass men kan även utföras på massagebänken eller i en massagestol.

Hur kan Shiatsu hjälpa?

Alla sjukdomstillstånd ses som en form av obalans i kroppen. Det kan finnas blockeringar så att inte energin ‘ki’ flyter.

Syftet med shiatsu är att få blockeringar att släppa och att aktivera den självläkande kraften varje människa har. Shiatsu har en effekt på både kropp och psyke.

Blockeringar i meridianer, akupunkturpunkter, muskler, leder, senor och ligament kan lösas upp och vätskor kan stimuleras att cirkulera bättre.

Shiatsu kan ges för allmänt välmående, för att förebygga sjukdom eller för mer specifika problem som t.ex. stress, ryggont, migrän/huvudvärk, nackproblem, spänningar, stelhet, astma, allergi, depression, trötthetssyndrom, utbrändhet, matsmältningsproblem, mens problem, reumatism, infertilitet, cirkulationsproblem m.m.

Hur upplevs Shiatsu?

De flesta personer upplever en djup avslappning och ett stort lugn under och efter behandlingen. Man kan ibland känna sig trött efter en shiatsu behandling eftersom kroppen fortsätter att arbeta med den nya balansen.

Före & efter en behandling

• Ha kläder som tillåter rörelse och inte är allt för åtsittande.
• Ät inte en stor måltid inom 2 h före eller efter behandlingen
• Drick inte alkohol före eller efter behandlingen
• Efter behandlingen drick mycket vatten (rumstempererat) för att hjälpa kroppen
• Undvik stress och stressiga situationer efter en behandling om möjligtHemsida av Webbolo