Akupunktur
Kalmar och Oskarshamn

Vad är akupunktur?

I traditionell orientalisk medicin ses all sjukdom som en obalans i kroppens energisystem. Det kinesiska ordet för energi är chi/qi. Akupunktur är en del av orientalisk medicin och har funnits i tusentals år.

Det är ett medicinskt system som har utvecklats för att återställa och balansera hälsa. Detta görs genom att sätta tunna nålar i akupunkturpunkter i olika delar av kroppen. Det finns mer än 400 akupunkturpunkter.

I en akupunktur behandling kan även moxibustion (värmebehandling) och koppning användas.

Kan akupunktur hjälpa?

En stor mängd sjukdomar kan behandlas med akupunktur. Akupunkturen kan även användas i förebyggande och friskvårdande syfte.

Världshälsoorganisationen WHO anger mer än 100 behandlingsområden.


Några behandlingsområden

Allergier, astma, hormonell obalans, huvudvärk/migrän, högt blodtryck, idrottsskador, infertilitet, illamående, immunbristsjukdom, rygg- och ledbesvär, matsmältningsbesvär, menstruations problem, nedstämdhet, smärttillstånd, stress, stroke, sömnstörningar, trötthet, övervikt m.m. Varje person och åkomma behandlas individuellt. 

Akupunktur gör mer än att bara behandla symptomen. Syftet är att behandla hela personen och att skapa balans mellan de fysiska, psykiska, känslomässiga och andliga aspekterna.

Akupunktören får en helhetsbild över vad som är i obalans. Antalet behandlingar som behövs beror på vad problemet är och personens medfödda egenskaper. Varje person behandlas individuellt. Behandlingen anpassas hela tiden till rådande förhållande allt eftersom tillståndet förbättras.


Efter en behandling

Många säger att de känner sig lugna och avslappnade. Man kan även känna sig lite trött. Om det är möjligt så är det bra att ta det lite lugnt en timma eller två efter en behandling.
Hemsida av Webbolo